Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ο Στίβεν Σιγκάλ παρέλαβε από τον Πούτιν αυτοπροσώπως τη ρωσική υπηκοότητα και το διαβατήριο του

Ρώσος πολίτης έγινε και επίσημα ο Αμερικάνος  Στίβεν Σιγκάλ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Γάλλου συναδέλφου του Ζεράρ Ντεπαρτιέ.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρέδωσε αυτοπροσώπως ένα ρωσικό διαβατήριο στον διάσημο ηθοποιό, λέγοντας ότι ελπίζει να συμβολίσει το πώς θα αρχίσουν να βελτιώνονται οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.
Μάλιστα, στην τελετή, ο Σιγκάλ υπέγραψε το νέο διαβατήριό του και ευχαρίστησε στα Ρώσικα τον Πούτιν. Από την πλευρά του,  ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε: "Θέλω να σας συγχαρώ και να εκφράσω την ελπίδα να είναι αυτή άλλη μία χειρονομία, έστω και μικρή, μια ένδειξη της σταδιακής εξομάλυνσης των σχέσεων των χωρών μας".
Ο Σιγκάλ, ο πατέρας του οποίου ήταν γιος Ρωσοεβραίων μεταναστών, φέρεται ότι ζητούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, κάτι που έγινε στις 3 Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο αργότερα σήμερα, αναφερόταν πως οι δύο άνδρες συζητούσαν καιρό την χορήγηση υπηκοότητας αλλά ότι είχαν συμφωνήσει από κοινού να μην δοθεί στην κίνηση αυτή πολιτικό νόημα. http://www.news.gr/lifestyle/celebrities/article/289987/meta-ton-ntepartie-rosos-kai-allos-diashmos-hthopo.html
 http://kafedakigr.blogspot.com/2016/11/blog-post_29.html
 http://yougreeks.blogspot.gr/2016/11/blog-post_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου